Uticaj medija na društvo

Kako mediji utiču na društvene norme? 


















Moderno doba zahteva savremenu komunikaciju između medija i ljudi. Koliko je to zaista dobro? Samo jedan klik nas deli od raznih informacija kako korisnih tako i totalno beskorisnih i bezvrednih. Plasiraju nam pogrešne vrednosti sa svih strana.Devojke se ugledaju na starlete, a momci na kriminalce jer mediji to reklamiraju kao nešto dobro.   


Mladi izlaze i opijaju se po kafanama i barovima misleći da su tako "kul" zato što to većina radi pa šta ima veze i ako oni to rade.  



Ključnu ulogu u vaspitavanju i usmeravanju dece imaju i roditelji. Roditeljima u Srbiji je prosto prihvatljivo da njihova deca piju do zore u nekom zadimljenom klubu, barem ja imam takav utisak.Oni jednostavne misle da je to normalno jer su i oni to u mladosti radili.Vode se time da su njihova deca pametna i da znaju šta rade,ali ako popuste pred izazovima to može dovesti do ozbiljnih problema sa još ozbiljnijim posledicama. 


Provod može biti lep i bez alkohola uz prijatelje do kojih vam je stalo,uz dobru muziku.Nikako mi nije jasno zašto ljudima treba alkohol i cigara da bi se opustili i zaigrali uz omiljenu pesmu. Nažalost, poznajem mnogo svojih vršnjaka koji su se prepustili ovakvom načinu života, ali samo sebe uništavaju lošim odlukama i još lošijim ponašanjem. Pamet u glavu i izbegavajte alkohol!On nikom ništa dobro nije doneo niti će! 

  


Коментари