Snovi i njihov značaj

Snovi i njihov značaj 

















San je mentalna aktivnost tokom spavanja.Mnogi istraživači ljudske duše su posvetili svoje vreme snovima u nadi da će otkriti značaj snova. 

Nauka koja proučava snove je orinologija.Naučnici su utvrdili da ljudi zapamte samo 5 % sna i da su snovi direktno povezani sa podsvešću. 



Snovi nastaju tokom REM faze sna.REM faza predstavlja nesvesno pomeranje očiju, takođe je manje poznato da se tokom sna aktiviraju svi centri u mozgu osim centra za logiku. 

Snovi mogu da traju od nekoliko sekundi do 20 minuta. 

   
















Prema Frojdu san je izopačena zamena za nesvesno.Pravo značenje sna možemo otkriti analizom sna.Za Frojda snovi su poruke iz ljudske podsvesti, tajne šifre i znakovi onoga što se dešava u ljudskoj duši. 

























Takođe Frojd je smatrao da kroz se kroz snove manifestuju dugo potiskivane želje, opsesije i sećanja iz detinjstva. Snovi uglavnom nisu pod našom kontrolom ali postoji takozvani lucidni san u kom čovek može da upravlja svojim snovima. 
















Ponekad su snovi okidač za donošenje neke važne odluke u našim životima,kroz snove ponekad možemo predvideti određene događaje u našim životima,mogu poslužiti kao inspiracija za mnoga umetnička dela i nadahnuća. 

Pratite svoje snove, i pokušajte da ih protumačite! 



Коментари